woensdag 23 oktober 2013

RA RA RA ... Welk dier is het ?

De kinderen van het vierde leerjaar kregen de opdracht om een (grappig) opsporingsbericht te schrijven voor verdwenen dieren uit de zoo.De kinderen denken te weten welk dier ontsnapt is.


Sommige kinderen wilden wel hun opsporingsbericht zien staan op de klasblog. Anderen liever niet. Hieronder lees je een aantal opsporingsberichten.
Boris is ontsnapt. Pas op want hij is giftig. Trap er niet op want anders wordt hij boos. Als je hem vangt kan er er een handtas van maken.  ( schrijver: Jarne)

Het is een dier dat in het water kan. Het is glibberig. Hij heeft een dikke poep en een lelijk gezicht. Er zijn er 5 ontsnapt. 
 ( schrijver: Margot)

Ceci is door de tralies gegleden. Hij is 10 meter lang. Als je hem vindt, bel dan naar 5567/8966  Je krijgt 100 000 als je hem vindt.  ( schrijver Seppe Desmeytere)

Het is een waterdier. Je kunt geplet zijn door de grote bek. Het stinkt.  ( schrijver : Yelten)

Dick Hoorn is vermist. Als je op zijn hooft zit, zit je in nesten. Hij leeft in bossen.  ( schrijver: Fleur)

Laura is verdwenen. Ze is pas nieuw. Iemand van de bezoekers heeft Laura meegenomen. Daarom raad ik jullie aan : zoek naar haar en bel dan naar de zoo waar ze is.  ( schrijver: Jonas)

Dumbo is handig als tuinslang. Hij slurpt het water op en spuit het eruit. Met zijn flaporen zou hij vliegen.  ( schrijver: Arne)

Bruintje ontsnapt. Let op als je hem ziet. Het kan wel zijn dat je een prikje voelt. Zijn neus hangt op de grond. Je hoort heel goed als hij eraan komt.  ( schrijver: Emma)

Tor is ontsnapt. Hij is moeilijk te vinden. Help je mee zoeken? 
( schrijver: Michiel)

Roza en Cres zijn ontsnapt uit de dierentuin van Antwerpen. Ze kunnen soms heel wild zijn. Dus als je ziet, pas op. Ze zijn kleurrijk. Het zijn allebei vrouwtjes. (schrijver : Eva)