donderdag 16 januari 2014

talentenarchipel: vierde eiland

Nadat we vorige week plannen gemaakt hadden wat we op het vierde eiland wilden doen, was het vandaag de eerste maal op het nieuwe eiland.

Louise speelt taalspelletjes aan de computer. ( galgje)
Noa zie je aan haar lessenaar. Zij werkt aan een werkstuk over planeten. Ze las eerst een non-fictietekst over planeten. Daarna loste ze vragen op. Het lukte haar goed.

Einar en Yelten werkten ijverig op wereldeiland. Ze maakten een parachute voor een ei. Het experiment konden we door het slechte weer nog niet uitvoeren. Op een zonnige dag zullen we testen of het hen gelukt is om de val van het ei te breken met de parachute.

Michiel, Arne, Jarne en Jonas op fijneiland. Daar oefenen ze hun fijne motoriek met lego.

Zion maakt een reuzenrad met k'nex. Een heuse uitdaging. Want dit rad is niet van de poes. Ook juf moet soms heel hard nadenken om het plan te begrijpen...


Fleur en Margot verblijven op danseiland

Op wil en durfeiland zullen Seppe, Manau en Bengt cupcakes bakken. Vandaag was het hun taak om het recept op te zoeken en de hoeveelheden aan te passen.


De regen kon Seppe en Gunnar niet tegenhouden om op beweegeiland te fietsen.Eva, Emma, Ymke vertoeven op taaleiland en gingen bij de jongste kleuters voorlezen.
Ziggy en Amelie waren ook in de kleuterklas te vinden. Zij verblijven op sameneiland. 
( foto's volgen)