maandag 13 januari 2014

Be-Part


Op dinsdagnamiddag trekken we met de lijnbus 85 naar Waregem.
We stappen om 11:48 op aan onze vertrouwde bushalte in de Scheldestraat.
Deze keer zullen we langer op de bus zitten want we stappen pas af aan het college in Waregem.

Dan wandelen we tot aan het museum.
Daar krijgen we eerst een rondleiding. Om daarna zelf kunstenaar te zijn.

Om 15u is de workshop gedaan. 
En keren we terug huiswaarts.

We verkenden vandaag de website van de lijn. We stippelden onze route uit.

Hieronder lees je nog wat meer info over Ruben Bellinkx. Morgen zullen we kennis maken met heel wat kunstwerken van hem.


logo be-part
Westerlaan 17
B 8790 Waregem 

RUBEN BELLINKX - STASIS  24.11.2013 > 02.03.2014
Nog tot en met zondag 3 maart loopt in Be-Part STASIS, een solo overzichtstentoonstelling van kunstenaar Ruben Bellinkx.
 Ruben Bellinkx, The human goodbye, 2012
Vier schildpadden en een tafel, drie honden en een stoel, een hert en een salon, een plant en een muur, mannen en tafels… Deze kleine wereld, bevolkt met levende wezens en levenloze objecten in eenzelfde ruimte, geeft een verrassend oeuvre weer.
In zijn tekeningen, films en installaties schept Ruben Bellinkx (°Wilrijk 1975, woont en werkt in Brussel) omstandigheden voor merkwaardige ontmoetingen tussen totaal verschillende elementen. Hoewel de sfeer sereen is, ontspint zich diep verankerd in het schijnbaar vertrouwelijke tafereel een existentieel drama, onverschillig en doofstom voor de buitenwereld.

Door van heel nabij het trage proces van de interactie tussen dingen en levende wezens vast te leggen, laat de kunstenaar de meest eenvoudige en alledaagse realiteit omkantelen naar een andere dimensie. Wat zich afspeelt, is niet zozeer een verwarrende blik op de realiteit, maar eerder het blootleggen van ongelijke verhoudingen en mechanismen van conditionering en domesticatie.

Stasis is de eerste uitgebreide tentoonstelling van Ruben Bellinkx in België. De tentoonstelling omvat tekeningen, films en installaties van de laatste tien jaar en pakt uit met nieuwe werken én een eerste publicatie over zijn oeuvre. De tentoonstelling geeft een diepgaand inzicht in de unieke wereld van deze kunstenaar, die de paradigma’s van de macht en de controle die de mens uitoefent op zichzelf en zijn schijnbaar vertrouwde omgeving onder de loep neemt.