woensdag 13 mei 2015

taakjes

Op dinsdagvoormiddag vanaf 11u stonden er enkele taakjes op de dagplanning: chips maken, klas opruimen, papiertjes rapen, de moestuin omspitten, de trap vegen, de fietsen mooi zetten. Na de taakjes volgde de beloning: zelfgemaakte ovenchips smullen en voetballen, fietsen, spelen op de kleine speelplaats.

De kinderen vroegen om het recept van de ovenchips op de klasblog te zetten, dit is voor 2 personen:

Ingrediƫnten

  •   250 g Aardappelen, natuur   
  •  1 hoeveelheid (naar smaak) Zout   
  •  1 hoeveelheid (naar smaak) Chilipoeder   
  •  1 hoeveelheid (naar smaak) Paprikapoeder   
  •  3 koffielepel(s) Olijfolie   

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
  • Schil de aardappelen, snij ze met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes en laat ze ca. 5 minuten in water rusten. Laat ze uitlekken en strooi er een halve koffielepel zout over dat je ca. 2 minuten laat intrekken. Dep de plakjes vervolgens met een keukendoek goed droog.
  • Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en meng ze voorzichtig. Kruid de schijfjes met zout, chili- en paprikapoeder en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet de plaat in het midden van de oven en laat de chips ca. 10 minuten bakken. Keer de chips om en bak nogmaals 10 minuten.
  • Laat de chips op de bakplaat afkoelen.

Na het proeven kwamen we tot de vaststelling dat de dunne chips het beste smaken.