woensdag 22 oktober 2014

Hakuna matata

Op dinsdagvoormiddag haalde een bus ons op en bracht ons naar de Stringe in Vichte. 
Onze eerste workshop was de koffer van Mzee.  Een Afrikaanse dame vertelde vurig over de goeie dingen uit haar land Kenia. Ze bracht heel wat voorwerpen uit haar land. 




Daarna kregen we Afrikaanse hiphop van Djodjo!








Onze laatste workshop was koken. We maakten Afrikaanse koekjes. Dit is het recept. Maar dit gaat wel om heel  heel heel veel koekjes. Dus zeker aanpassen!


Mandasi

1 kg zelfrijzende bloem
4 opgehoopte eetlepels suiker
1 zakje bakpoeder (om extra te laten rijzen)
4 eieren
1/2 l lauwe halfvolle melk
50 gr gesmolten boter 
kaneel

De zelfrijzende bloem mengen met de suiker en het zakje bakpoeder. Wanneer goed gemengd de 4 eieren één voor één toevoegen.
Weer goed mengen. Daarna de lauwe melk toevoegen en goed roeren. Als laatste de gesmolten boter en een snuifje kaneel toevoegen.
Alles goed mengen tot je een soepel deeg krijgt (zoals een brooddeeg). Dit nu 15 à 30 minuten laten rijzen.

Daarna uitrollen toe 2 à 3 mm dikte (niet te dik anders zijn ze niet uitgebakken, niet te dun, anders zijn ze te krokant).
Met vormpjes koekjes uitsteken. Deze worden gebakken in frituurolie op 180°C. 
Wanneer ze aan beide kanten bruin zijn, zijn de koekjes klaar.

In Kenia eten ze deze koekjes bij een kopje thee als ontbijt, tussendoortje in de voormiddag of als vieruurtje.

Smakelijk !