dinsdag 2 september 2014

We zitten in een verhaal...

Wij zijn op 1 september goed gestart met ons verhaal.

In de voormiddag kwamen er twee journalisten/fotografen van de krant in onze klas.  We zijn een bijzondere klas omdat er maar liefst 4 tweelingen in onze klas zijn. 
We verkenden ook de klas,de agenda, de boeken en schriften. 
We wandelden ook door de school op zoek naar Dolfje Weerwolfje. 
Dolfje  ( klasknuffel) was ontsnapt. We vonden hem terug in het gele klasje aan de computer. Dolfje is leergierig! Daar hou ik van. Dolfje is het hoofdpersonage van de boeken waaruit de juf voorleest op maandag. En elke dat mag er een leerling van de klas voor Dolfje zorgen.


In de namiddag hadden we kring waarin we onze vakantiebelevenissen konden vertellen als we wilden. Juf was nog de leider. Maar vanaf morgen is Amelie de leider van de kring en Lotte de verslaggever.
We vulden onze agenda in en we maakten een bladwijzer voor onze agenda.
We kozen een boek uit de klasbib. De kinderen mochten eerst alleen lezen in hun boek ( boekentijd alleen). Na een tijdje veranderden we in 'boekentijd samen'. Dan lezen de kinderen samen als ze dat willen.

De leerlingen kregen een inschrijvingsstrookje voor een abonnement op zonnestraal en national geographic. Je bent niet verplicht om een abonnement te nemen. 

Het werd een gevulde eerste dag. 

Foto Henk Deleu
Foto Henk Deleu

Eén klas verwelkomt vier tweelingen


Leefschool 't Groene Poortje uit Kaster start met vier tweelingen. "Het zijn twee-eiige tweelingen", zegt directeur Geert Van Robays. Emile en Michelle De Preester (8) en Jade en Joran Desmet (8) uit Anzegem zitten in het derde. Einar en Gunnar Dejonghe (9) uit Tiegem en Ilana en Kenji Declercq uit Ingooigem zitten in het vierde. Beide jaren zitten echter samen in één klas, want er wordt in 't Groene Poortje met graadklassen gewerkt.

De fotograaf zette ze op een rijtje: Einar , Gunnar , Jade , Joran , Michelle , Emile , Ilana en Kenji.


Ook Ferre kwam voor in een krantenartikel.Fien is mooi op tijd

ANZEGEM -
Fien Forret was samen met mama Katrijn vroeg op school. Katrijn is lid van het oudercomité van de Leefschool Groene Poortje en verzorgde samen met andere ouders een mooie verwelkoming. Fien zag het helemaal zitten om aan het schooljaar te beginnen. pma