dinsdag 18 maart 2014

mister jekkesMister Jekkes is groen vanbuiten en groen vanbinnen! Kijk maar eens naar hem. Hij ziet er misschien wat raar uit en dat is hij ook. Hij is speciaal.  Hij kwam om ons te helpen om ons land te laten afvallen ... van afval. Want dat is nodig.
Mister Jekkes komt van Lansink. Dat is de mooiste plaats ter wereld. Er is daar geen afval op straat, veel groen, mooie bloemen, frisse lucht, helder water, gezonde mensen en dieren. 

Mister Jekkes leert ons wat we kunnen doen. Weet je hoe?  Het is niet zo moeilijk stap per stap, trede per trede via de ladder van Lansink.  Die ladder toont wat je het best kan doen om de wereld proper te maken en te houden. Het zijn soms kleine dingen, maar alle beetjes helpen! Er zijn 5 treden, ze gaan van boven naar onder, van 'goed' naar 'kwaad' voor het milieu. Prent ze goed in je hoofd, zo klimmen we samen naar een propere wereld.


De klas werd in 4 groepen verdeeld voor het grote spel. Met veel enthousiasme hebben ze veel bijgeleerd. Het was een leerrijk spel. We hadden ook geluk dat de zon van de partij was.