dinsdag 16 april 2013

De talentenarchipel vervangt hoekenwerkHet uurtje hoekenwerk op woensdag is vervangen door de talentenarchipel.
 
Gisteren verkenden we de eilandengroep ( = archipel). Er zijn 9 eilanden.
Elk eiland heeft een bijzondere vorm en een bijzondere betekenis. Zo is er het taaleiland, denkeiland, muziekeiland, sameneiland, wereldeiland, beeldeiland, fijneiland, beweegeiland en wil-en durfeiland. Wat er te beleven is op de eilanden, werd nog niet ingevuld


Vandaag hebben de kinderen het eiland gekozen waar ze gedurende de maand april willen in werken. Ze vulden de talentenplanner in.  De kinderen noteerden wat  ze graag op hun eiland doen, of wat ze er nog zouden willen doen. Samen kwamen ze op heel wat ideeën, waar je als volwassene niet aan denkt!
Voor kinderen zonder ideeën staat er 3 ladenkasten vol met ideeën.
Zelf ontdekken de kinderen met de talentenarchipel dat ze toch wel meer talenten hebben dan ze zelf denken.

Daarna hebben ze nagedacht over het materiaal dat ze nodig hebben voor hun activiteiten. Het zou dus kunnen zijn dat ze van thuis iets meenemen.
Het kan ook zijn dat ze thuis iets willen doen voor dat eiland.
Probeer je kind hierin te stimuleren. Maar als het iets is dat niet haalbaar is respecteer ik jullie keuze om je kind af te remmen of om iets niet mee te laten geven.

Elke woensdag wordt er een uurtje gewerkt aan de activiteiten die de kinderen gekozen hebben. De laatste vrijdag van de maand is er een toonmoment voor de andere kinderen van de klas.

Na een maand kiezen ze voor een ander eiland.

 

Wie meer wil weten over het hoe en waarom van de talentenarchipel kan surfen naar de site www.talentenarchipel.be
Daar vind je achtergrondinfo.