De kinderen vroegen om het recept van de ovenchips op de klasblog te zetten, dit is voor 2 personen:
Ingrediƫnten
- 250 g Aardappelen, natuur
- 1 hoeveelheid (naar smaak) Zout
- 1 hoeveelheid (naar smaak) Chilipoeder
- 1 hoeveelheid (naar smaak) Paprikapoeder
- 3 koffielepel(s) Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ̊C.
- Schil de aardappelen, snij ze met behulp van een kaasschaaf in dunne plakjes en laat ze ca. 5 minuten in water rusten. Laat ze uitlekken en strooi er een halve koffielepel zout over dat je ca. 2 minuten laat intrekken. Dep de plakjes vervolgens met een keukendoek goed droog.
- Besprenkel de aardappelschijfjes met de olie en meng ze voorzichtig. Kruid de schijfjes met zout, chili- en paprikapoeder en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de plaat in het midden van de oven en laat de chips ca. 10 minuten bakken. Keer de chips om en bak nogmaals 10 minuten.
- Laat de chips op de bakplaat afkoelen.
Na het proeven kwamen we tot de vaststelling dat de dunne chips het beste smaken.