Op donderdag deden de kinderen de grote smaaktest bij An.
Ze probeerden verschillen in smaak te proeven en dan te benoemen: zoet, zuur, zout en bitter.
Ze probeerden te achterhalen welk product ze geproefd hadden.
Geen gemakkelijke klus.
Op vrijdag was er een smaakmarkt. Onze klas had havermoutkoekjes gebakken en thee gemaakt.
Recept havermoutkoekjes:
Ingrediƫnten:
250g
bloem
500g
suiker
500g
havermout
500g
boter
2
eieren
½
pakje bakpoeder
Werkwijze:
Alles
samen kneden en een vaste rol van maken.
Laten
overnachten in de frigo.
Dan
in platte schijven snijden van 1 cm dik.
De
schijven op een ingevette bakplaat leggen om te bakken.
(
Let op: leg ze op de nodige afstand want ze lopen nog wat uit)
Laat
ze lichtbruin bakken gedurende 10 minuten op 200°C
De
koekjes worden hard met af te koelen.
Smakelijk!!!
Fotoreportage: